Friday 1 February 2013

BERBEKAM MAMPU KAWAL BERAT BADAN LELAKI MIDI


Perut buncit, lemak yang terkumpul di peha, bawah lengan dan dada akan menjadikan anda kelihatan tidak lagi menarik.  Bertubuh gemuk akan menjadikan anda mudah penat dan akhirnya mudah berasa mengantuk pada waktu tidak sepatutnya.  Ini akan menyukarkan anda terutama ketika sedang bekerja.

Antara faktor yang menyumbangkan kepada peningkatan berat badan bagi lelaki yang berumur 40-an atau lelaki midi ialah faktor genetik, metabolisme rendah dan hormon.
Tubuh gemuk juga menjadikan anda kurang aktif dan tidak menggemari aktiviti lasak.  Anda mudah berasa letih, penat dan lesu.  Anda juga akan turut mengalami masalah di dalam pergaulan kerana kesukaran anda untuk melibatkan diri di dalam sesuatu aktiviti yang dijalankan.

Untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat anda perlulah kurangkan berat badan anda.  Selain melakukan senaman, mengawal pemakanan anda dan menjalani pemeriksaan doktor berjadual adalah perlu juga.

Selain itu, anda juga boleh datang ke pusat rawatan kami untuk mendapatkan khidmat rawatan bekam dengan Jurubekam Lelaki kami.  Rawatan yang dijalankan adalah rawatan bekam darah.  Anda haruslah konsisten dengan kekerapan berbekam sebanyak 2minggu sekali dengan 3kali sesi.  Perbezaan berat badan anda dapat dirasai apabila badan sudah terasa ringan dan masalah seperti darah tinggi, kencing manis dan migrain juga turut terkawal.

Sebarang pertanyaan atau temujanji sila hubungi Jurubekam Lelaki kami dengan segera.

Caj rawatan bekam: 1cup = RM5
Lebih 10cup PERCUMA 1 botol toner aura seri dan 1 botol minyak aura kasturi kepada wanit ayang berbekam di Shah Alam sahaja.

Rasulullah SAW pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam Al-Albani)

No comments:

Post a Comment