Sunday 10 February 2013

SAKIT KEPALA KERANA SELSEMA


Sakit kepala ini selalunya bermula semasa atau selepas demam selsema yang teruk terutamanya jika berlaku pengaliran lendir yang berlebihan dari hidung ke dalam fariks.  Ia akan tertumpu pada kawasan tertentu seperti muka atau kepala dan menyerang dalam masa yang singkat.  Kerap terjadi pada waktu pagi sebelum lendir mengalir keluar dan akan ras tidak selesa dan semakin teruk apabila anda mengalami batuk, bersin atau cuba menggerakkan kepala anda.  Kepada mereka yang mempunyai sejarah keluarga yang menghidap alahan atau mengambil alkohol akan menjadi lagi teruk apabila ada perubahan suhu yang mendadak.  Sila dapatkan nasihat doktor dengan segera.

Untuk temujanji rawatan atau pertanyaan sila hubungi Pn Nott di 019-285 2849.

Caj Rawatan Bekam: 1cup=RM5
Lebih 10cup PERCUMA 1 botol toner aura seri dan 1 botol minyak aura kasturi kepada wanita yang berbekam di Shah Alam sahaja.   

Rasulullah S.A.W pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam al-Albani)

Caj Rawatan Gurah:  RM50/sesi/45 minit @ layari www.rawatanterapigurah.blogspot.com

Rasulullah SAW pernah bersabda: "Celaka kamu, jangan kamu bunuh anak-anak kamu. Wanita mana pun yang anaknya diserang penyakit uzrah atau sakit di kepala hendaklah mencari qisth india, dicampur dengan air lalu digunakan sebagai GURAH". Lalu Aisyah menyuruh agar dicarikan bahan tersebut untuk digunakan sebagai GURAH pada bayi tersebut, lalu bayi itu sembuh...(Diriwayatkan dari Abu Ubaidah)

No comments:

Post a Comment