Sunday 23 December 2012

MAKAN AYAM/DAGING/SEAFOOD PUNCA UTAMA RESDUNG


   
Bagi mereka yang gemar mengambil makanan lauk yang bersumberkan ayam, daging dan seafood, kesan sampingan dari makanan tersebut ialah melemahkan sistem antibodi badan dan memudahkan penyakit resdung menular ke dalam diri anda.

Petanda awal resdung ialah:-
-Kerap bersin pagi -Nafas berbau -Gatal mata -Gatal hidung -Rambut gugur -Selsema yang berpanjangan -Alergi dan gatal kulit

Untuk mengatasi masalah tersebut anda disyorkan untuk menjalani rawatan gurah, InsyaAllah masalah resdung anda akan sembuh dan suara anda juga semakin lunak dari biasa. 

Sila hubungi Pn Nott 019-285 2849 untuk temujanji anda di Section 7, Shah Alam.
 
Caj rawatan gurah: RM50/1sesi=45minit/3bulan sekali
 
Rasulullah SAW pernah bersabda : "Celaka kamu, jangan kamu bunuh anak-anak kamu. Wanita mana pun yang anaknya diserang penyakit uzrah atau sakit di kepala hendaklah mencari qisth india, dicampur dengan air lalu digunakan sebagai GURAH" Lalu Aisyah menyuruh agar dicarikan bahan tersebut untuk digunakan sebagai GURAH pada bayi tersebut, lalu bayi itu sembuh. ( Diriwayatkan dari Abu Ubaidah) Nabi Muhammad SAW memuji kaedah perubatan gurah ini sebagaimana disebut oleh Abu Daud dalam sunannya bahawa Nabi Muhammad SAW pernah melakukan rawatan gurah ini suatu masa dahulu.

No comments:

Post a Comment